

# Fostering International Collaboration in Healthcare Education and Bioethics

#### An International Event Organised by

### National Dental Bioethics Unit -Santosh Deemed to be University

### **PROGRAM SCHEDULE**

Time	Agenda	Resource Person
10.45 AM	All participants and invited guests assemble @ the venue	
11.00 AM 3 Min	Program starts / MC Welcome	
11.03 AM 5 Min	Welcome Address	<b>Dr. Manoj Goyal</b> Pro Chancellor, Santosh Deemed to be University
11.08 AM 2 Min	Invocation	
11.10 AM 7 Min	Fostering International Collaboration in Healthcare Education and Bioethics - An overview	<b>Dr. V.N Mahalakshmi</b> Vice- Chancellor, Santosh Deemed to be University
11.17 AM 3 Min	Release of Ethics Newsletter from the Bioethics Unit, Santosh Deemed to be University	
11.20 AM 10 Min	Bioethics Journey at Santosh Deemed to be University	Dr. Rajiv Ahluwalia Dean Student Welfare, Santosh Deemed to be University
11.30 AM 20 Min	Global Leadership in Medical Education - Keynote Address	Dr. Ricardo Leon- Borque Medical Director, Meridian Clinical Research LLC President, Pan American Federation of Associations of Faculties and Faculties Medical Schools & Member of the Executive Council, World Federation for Medical Education, Mexico City, Mexico
11.50 AM 10 Min	Bioethics and Medical Education	<b>Prof. Dr. Harm Peters</b> Professor of Medical Education at Charité University Medical Center Berlin, Germany. & President of the Association of Medical Schools in Europe (AMSE) in Europe (Berlin, Germany)
12.00 AM 10 Min	Vision on World Bioethics Conference 2026	<b>Dr. Russell D' Souza</b> Head of the Dept. of Education, International chair in Bioethics and WMA Co-operating Centre, University of Melbourne, Australia
12.10 PM 10 Min	Global Consensus on Common Medal Curriculum	<b>Dr. Ved Prakash Mishra</b> Pro-Chancellor & Chief Advisor, Datta Meghe Institute of Medical Sciences, Nagpur
12.20 PM 10 Min	Innovations in Teaching Bioethics	<b>Prof. Madalena Partico</b> Coordinator, Department of Medical Education, Faculty of Medicine of the University of Lisbon, Lisbon, Portugal.



# Fostering International Collaboration in Healthcare Education and Bioethics

#### An International Event Organised by

National Dental Bioethics Unit -Santosh Deemed to be University

### **PROGRAM SCHEDULE**

Time	Agenda	Resource Person	
12.30 PM 10 Min	Ethics in Mental Healthcare	<b>Prof. Rajiv Tandon</b> Professor Emeritus of the Department of Psychiatry at the Western Michigan University, Kalamazoo, Michigan, USA	
12.40 PM	Address by Hon'ble CMD Sir	<b>Dr. P Mahalingam</b> Founder Chairman, Santosh Deemed to be University	
12.55 PM 3 Min	Vote of Thanks	<b>Dr. K. Ezhilrajan</b> Registrar, Santosh Deemed to be University	
12.58 PM 2 Min	National Anthem		
Programs End			

## **PROGRAM MC**

Dr. Jyoti Batra, Prof. of Biochemistry & Dean Research, Santosh Deemed to Be University **Dr. Swati Yadav,** Associate Professor, Anatomy Santosh Deemed to Be University